Gratis verzonden vanaf €49, Slimme LED verlichting. Morgen in huis! Klanten geven ons een 9.2

Aanraak Sensor en Bewegingsmelder

Met een aanraking of beweging uw ledverlichting aanzetten, uitschakelen of dimmen? Monteer een aanraaksensor in uw ledprofiel, in een meubelpaneel, of onder een keukenkast. Ingenieus én comfortabel. Voor de compacte ledprofiel sensors zijn wel enige solde
Kleur ~ Tint
Fitting ~ Type
Kenmerk
Vermogen
Voltage
Filters:

Aanraak Sensor en Bewegingsmelder

Aanraaksensoren: welke zijn er en hoe werken ze?

 • Aanraaksensor: raak de sensor één keer aan om de ledverlichting aan of uit te zetten.
 • Aanraaksensor met dimmer 10-100%: raak de sensor één keer aan om de ledverlichting aan of uit te zetten. Raak de sensor wat langer aan om het ledlicht te dimmen naar de gewenste lichtsterkte.

Bewegingssensoren: welke zijn er en hoe werken ze?

 • Bewegingssensor om in een ledprofiel te verwerken: beweeg de hand kort voor de sensor om de ledverlichting aan of uit te zetten. 
 • Bewegingssensor met dimfunctie om in een ledprofiel te verwerken: beweeg de hand kort voor de sensor om de ledverlichting aan of uit te zetten. Houd de hand tijdelijk dichtbij de sensor om het ledlicht te dimmen naar de gewenste lichtsterkte.
 • Op/onderbouw bewegingssensor: gebruik bijvoorbeeld bij kasten, in keukens en onder uw bed: de  ledverlichting schakelt automatisch in zodra beweging wordt waargenomen binnen het afstandsbereik. Als er geen beweging meer wordt gedetecteerd, schakelt de ledverlichting bijvoorbeeld na 40 seconden uit.

Hoe monteert u led sensoren?

 • Sensoren voor een ledprofiel kunt u monteren tussen de voedingskabel en de ledstrip binnen in het ledprofiel. Deze werkt u mooi weg achter de cover van het profiel. 
 • Opbouw of inbouw sensoren monteert u op een andere plek, bijvoorbeeld in een meubelpaneel of aan de wand. Deze sensoren kunt u heel gemakkelijk aansluiten met ons aansluitmateriaal zoals 1x vrouwelijke + 1x mannelijke  DC-pluggen met schroefjes op de draden van de sensor.
 • Sluit de draad met het label INPUT aan op de 12V~24V ingang van de adapter middels een vrouwelijke DC-schroefplug, let op PLUS en MIN van de draden: 
  1. Sluit de ongelabelde draad (de OUTPUT) aan op de ledstrip of ledlamp middels mannelijke DC-schroefplug.
  2. Monteer of plak de sensor op de gewenste plaats.

Tip: Schakel de adapter stroom even uit en dan weer in na het inbouwen van een aanraak of -bewegingssensor. Zo kan de sensor zich opnieuw instellen en zich aanpassen op de nieuwe omgeving.