Gratis verzonden vanaf €49, Slimme LED verlichting. Morgen in huis! Klanten geven ons een 9.2

LED Adapter

De juiste led adapter zorgt ervoor dat u uw ledverlichting goed en veilig gebruikt, en dat deze bovendien lang meegaat. Reken zelf uit hoeveel Watt uw led adapter minimaal moet hebben en kies de beste adapter hier op Applamp.nl.
Kleur ~ Tint
Kenmerk
Voltage
Filters:

LED Adapter

Waarom een led adapter?

Een led adapter is nodig om netspanning om te zetten naar laagspanning. Elke adapter is voorzien van een 230V stekker en een 12V of 24V DC-aansluiting waarmee u de ledverlichting van stroom voorziet.

12V adapter of 24V adapter?

Of u 12V of 24V nodig hebt voor uw led adapter, hangt af van de volgende aspecten:

  • De ledstrip moet geschikt zijn voor hetzelfde voltage als dat van de adapter: 12V of 24V
    Kies zonder twijfel 12V adapters voor 12V ledstrips tot 5m.
  • Kies 24V voor grotere projecten met langere ledstrips of bij een grote kabelafstand tussen de voeding en de ledstrips (spanningsval op de kabel en ledstrip is lager bij 24V).
  • Zorg dat het voltage van de adapter altijd gelijk is aan dat van de ledstrip.Tip: kies voor één van onze ledstrip adapter sets, dan weet u zeker dat u de juiste led adapter erbij krijgt. 

Hoeveel Watt moet mijn led adapter aankunnen?

Onze adapters zijn verkrijgbaar in diverse Wattages, waaronder 24W, 48W, 72W, 75W, 100W, 120W, 150W, 180W. Kies altijd een ledvoeding die minimaal hetzelfde vermogen heeft als het uitgerekende Wattage. Wij adviseren om 10% overcapaciteit aan te houden, dan gaat de led adapter langer mee.

Hoeveel Watt de led adapter nodig heeft voor de door u gekozen ledverlichting, rekent u eenvoudig zelf uit met behulp van de volgende formule:

Wattage per meter x aantal meters ledstrip x 110% = benodigde Wattage adapter.

Een voorbeeld: u wilt 5 meter 12V witte ledstrips van het type 5050 installeren. Dit type ledstrips gebruikt 14 Watt per meter. Uw led adapter moet dus minimaal 5 x 14 x 110% = 63 Watt aankunnen. Een 12V led adapter van 72 Watt (6 ampère) is hier dus de beste keuze.

Hoeveel Watt per meter uw ledstrips gebruiken vindt u op de verpakking. Meer hulp bij het kiezen van de juiste led adapter? Ga naar ons stappenplan