Gratis verzonden vanaf €49, Slimme LED verlichting. Morgen in huis! Klanten geven ons een 9.2

LED strips verlichting RGBW & wit

Duurzame wifi ledverlichting en toch sfeervol? De Mi-Light wifi led strips van Applamp.nl zijn veel energiezuiniger dan halogeenlampen. Verkrijgbaar in diverse kleuren en gemakkelijk te installeren. Ledverlichting was nog nooit zo veelzijdig!

Het hele huis duurzaam met wifi led strips

Na de ledlampen en ledspots winnen nu ook de wifi led strips snel aan populariteit. En dat is niet voor niets, want ledstrips zijn op veel verschillende plaatsen te gebruiken: in uw woonkamer, keuken of slaapkamer. In de tuin. Op kantoor. Bovendien geven ze een mooie lichtspreiding, zijn ze eenvoudig op maat te maken en gemakkelijk te installeren. Zo creëert u op elk moment en op elke plek de gewenste sfeer met de Mi-Light wifi ledstrips van Applamp.nl.

CHECKLIST: zo kiest u de juiste ledstrips

Weet u nog niet welke ledstrips het beste passen bij uw verlichtingsplan? De onderstaande checklist helpt u bij het kiezen van de juiste led strips:

1. Welke plek of ruimte wilt u verlichten met ledstrips?

Waar u de led strips wilt aanbrengen, bepaalt mede welk type ledstrips u nodig hebt. Er bestaan verschillende beschermingen:

2. Wilt u sfeerverlichting, leesverlichting of kantoorverlichting?

2a. Kleurwarmte wit licht

Wilt u ledverlichting waar u goed bij kunt lezen of werken? Kies dan voor led strips met een hoge lichtopbrengst. 

Meerdere wittinten combineren (2400K tot 6000K) kan met de Dual White ledstrips. En met de Kleur+Dual White ledstrips bepaalt u zowel welke witte kleurtemperatuur of kleurtint het beste past bij de gewenste sfeer.

2B. Lichtopbrengst

Behalve door de kleur licht wordt de lichtopbrengst ook bepaald door het aantal ledjes op een ledstrip, door het type ledchip (zie prijs en energieverbruik) en het aantal rijen naast elkaar (1 of 2 rijen). Hoe meer leds per meter, hoe mooier de lichtspreiding.

Wilt u korte ledstrips plaatsen maar toch een hoge lichtopbrengst, kies dan voor de ledchip van het type 5050 met een hoger lumen per watt dan het kleinere type 3528.

Gebruikt u de ledstrips als hoofdverlichting, kies dan voor 60 of of zelfs 120 leds per meter van het LED type 5050. Voor accent -of sfeerverlichting volstaat het kleiner LED type 3528 vanaf 60 leds per meter.

3. Welke type kleuren ledstrips wilt u?

Naast de verschillende wittinten zijn er ook diverse kleurencombinaties, onder andere:

Wanneer u voorkeur heeft aan zoveel mogelijk kleurmogelijkheden die zo rustig mogelijk zijn voor uw ogen dan adviseren we één van onze 4 in 1 (RGB kleur+wit) of zelfs 5 in 1 ledstrips (RGB kleur+dual wit).

Led Kleur RGB kleur
(3 in 1)
RGBW kleur + wit
(4 in 1)
RGBWW kleur + dual wit
(5 in 1)
Kleuren leds 3x (rood groen blauw) 3x (rood groen blauw) 3x (rood groen blauw)
Warm en/of koud witte leds   1x (warm of koud) 2x (warm en koud)

4. Welke lengte ledstrips heeft u nodig?

De meeste ledstrips zijn verkrijgbaar in lengtes van 2,5m en 5m (waterdichte ook in 3, 6 of 10 meter). Reken uit hoeveel meter ledstrips u wilt aanbrengen. Rond de lengte omhoog af naar een veelvoud van 2,5m, deel het totaal door 5m of 2,5m en u weet hoeveel ledstrips u moet bestellen. U kunt de ledstrips heel eenvoudig op maat maken door ze met een schaar op de gewenste lengte af te knippen op de koperen markeringen (om de 10cm). Maar u kan ook ledstrips aan elkaar koppelen. Let wel op dat bij doorlopende lengtes van >7.5m u ons het beste om advies kunt vragen omdat hogere lengtes (met een hogere weerstand) een andere aanpak vergen.

5. Losse ledstrips of complete ledstrip sets?

Start u net met ledverlichting strips, dan zijn onze complete ledstrip sets een uitstekende keuze. Elke set bevat naast de ledstrips een adapter, een RF afstandsbediening, een LED controller (sturing/ontvanger) en soms ook een wifibox voor slimme wifi bediening (startset wifi).

Maakt u al gebruik van led verlichting van Mi-Light, dan kunt u uw lichtplan eenvoudig uitbreiden met uitbreidingssets. Koppel meerdere ledstrip sets in verschillende ruimtes met de juiste wandbediening, afstandsbediening of wifi box en voeg zo extra groepen naar wens toe, die u afzonderlijk of tezamen kunt bedienen.

6. 12V of 24V led strips?

12V ledstrips zijn wijd inzetbaar: Ideaal voor ledstrips tot 7,5m in huis, maar ook te gebruiken in een auto, camper of boot op de 12V aansluiting.

Bij een groter lichtplan met meerdere lange aan elkaar gekoppelde ledstrips adviseren wij u te kiezen voor 24V led strips, omdat het hogere voltage zorgt voor minder weerstand; zodoende kan u tot 10 meter ledstriplengte doorkoppelen. Tip: let op dat de voeding hetzelfde voltage heeft als de ledstrips!

7. Prijs en energieverbruik

Het aantal led’s, het type led’s en de lengte van de ledstrip bepalen de lichtopbrengst, het energieverbruik en de prijs. Zo hebben goedkopere ledstrips van het type 3528 een minder hoge lichtopbrengst, maar dus ook een lager stroomverbruik. Ledstrips type 5050 hebben een hogere lichtopbrengst en zijn iets duurder in aanschaf. Indien u LED’s naar de halve lichtkracht dimt, verbruiken ze ook daadwerkelijk de helft van de stroom. Het kan daarom verstandig zijn om een ledstrip te kiezen met een hoger vermogen, want u kan het verbruik alsnog verlagen door te dimmen. Wanneer u dan alsnog eens meer licht nodig heeft is dat nog steeds mogelijk.

Het beste aanbod wifi ledstrips

Applamp.nl is dé webshop op het gebied van wifi ledstrips verlichting RGBW en wit. In onze webwinkel vindt u een ruim aanbod ledstrip sets en starterkits, losse ledstrips, ledstrip afstandsbedieningen en andere accessoires. Mét of zonder remote of wifi app. Ledstrips in diverse kleuren (RGBW, RGBWW, RGB) of Dual White (warm wit en/of koud wit). Op al onze Mi-Light ledproducten heeft u garantie: raakt er iets defect binnen 2 jaar, dan kunt u bij ons terecht en kijken we samen naar een passende oplossing.