Gratis verzonden vanaf €49, Slimme LED verlichting. Morgen in huis! Klanten geven ons een 9.2

LED Strip Adapters en LED Voeding

In 5 stappen de juiste voeding voor uw ledstrips

Hoe kiest u de geschikte voeding voor uw ledverlichting? Met het onderstaande stappenplan helpen we u de juiste ledvoeding kiezen.

Stap 1. Bekijk het aantal Watt per meter

Het aantal Watt per meter is afhankelijk van het type ledstrip en het aantal leds per meter. Kijk op de productpagina van de ledstrips of in de voorbeeldtabel hieronder voor het juiste type:

Witte ledstrips

RGBW Kleur + Wit ledstrips

RGB ledstrips

Stap 2. Bereken hoeveel Watt de ledvoeding moet kunnen bieden

Het stroomverbruik bepaalt welke adapter of voeding u nodig hebt. Hoe langer de ledstrips die u gebruikt, des te meer voeding nodig is.
Een handige formule om het minimaal benodigde aantal Watt te berekenen is: aantal Watt per meter x aantal meters ledstrip + 10% reserve. 

Stap 3. Kies de juiste adapter: 12V voeding of 24V voeding?

Of u 12V of 24V nodig hebt voor uw led voeding, hangt af van de volgende aspecten:

Meer dan 5 meter 12V ledstrips of meer dan 10 meter 24V ledstrips? Dan hebt u meer dan één voeding nodig, anders wordt het signaal te zwak. Of plaats na elke 5 meter een versterker (amplifier). Hiervoor hebt u wel meerdere stopcontacten of een zwaardere transformator nodig. 

Stap 4. Standaard adapter, transformator (trafo) of waterdichte adapter?

Bij Applamp kunt u kiezen uit een standaard adapter, een geschakelde voeding, een dimbare voeding of een waterdichte adapter. Wat is het verschil en welke hebt u nodig?
Wilt u kunnen dimmen en/of de kleuren aanpassen? Dan heeft u naast de voeding of adapter altijd een ledstrip controller nodig, uitgezonderd bij de dimbare voeding.

Stap 5. Overige bijzonderheden

Wilt u (warm) witte de ledverlichting simpelweg kunnen dimmen met een wanddimmer? Dan heeft u enkel een dimbare voeding nodig met hetzelfde voltage als de witte ledstrip.
Gebruik deze met een standaard fase-afsnijdings of LED dimmer. U heeft dan geen dimbare ledstrip controller meer nodig.