Gratis verzonden vanaf €49, Slimme LED verlichting. Morgen in huis! Klanten geven ons een 9.2

DALI-8

Filters:

DALI-8

FAQ DALI-8

Op deze pagina vind u de meest gestelde vragen over DALI.

Wat is DALI?

DALI (Digital Addressable Lighting Interface) is de internationale standaard voor verlichtingsregulering volgens de IEC 62386 norm. Alle DALI-fabrikanten moeten aan deze norm voldoen zodat producten van ook andere merken onderling met elkaar kunnen werken. De DALI producten van MiLight/Miboxer die wij beschikbaar hebben werken met het DALI-8 protocol. Hierdoor heeft men maar twéé draden nodig voor de DALI-bus.

Hoe werkt de DALI-bus?

Voor een DALI-bus worden slechts twee draden gebruikt om te kunnen communiceren met bijvoorbeeld de LED-driver en de wand bediening die verbonden zijn aan de DALI-bus. Zie de onderstaande afbeelding voor de aansluiting:

 

Hoe kies je het draad voor de DALI-bus?

Bijna elk draad kan gebruikt worden. De enige belangrijke parameter is de doorsnede die afhangt van de lengte van de draden. In de volgende tabel staat de minimale doorsnede voor bepaalde lengtes (koperdraad):

Afstand

Draad doorsnede

Tot 100 meter

0,5 mm2

100 – 150 meter

0,75 mm2

150 – 200 meter

1 mm2

200 – 300 meter

1,5 mm2

Meer dan 300 meter

Nieuwe DALI-busHoe worden units aangesloten op de DALI-bus ?

De meeste fabrikanten maken de terminals identiek, dus vaak kun je het draad middels screw terminals vastschroeven om de DALI-bus aan bijvoorbeeld aan een DALI LED-controller te verbinden.

Hoeveel apparaten kunnen er op één DALI bus?

Er kunnen maximaal 64 led drivers en/of wandbedieningen op één DALI-bus gebruikt worden. De limiet wordt gegeven door de adressering van elk apparaat. Het is ook belangrijk welke voeding wordt gebruikt om de DALI-bus van stroom te voorzien. De norm stelt dat een DALI-voeding maximaal 250 mA moet leveren. De Power Supply van MiBoxer kan een maximale stroom van 250mA leveren.

Wat is het maximale aantal scènes en groepen op een DALI-bus?

Het maximaal aantal groepen voor DALI producten van MiBoxer is 16 groepen. Hier kunnen afhankelijk van het wandpaneel 3 of 4 scènes gekozen worden.

Is het nodig om een speciale voeding voor de DALI-bus te hebben?

Ja, de DALI producten van MiBoxer werken op 16V waarbij volgens de bovengenoemde standaard de voeding maximaal 250mA moet kunnen leveren. Ondanks dat de producten van MiBoxer moeten voldoen aan het DALI protocol, kunnen wij geen advies geven of de DALI producten van MiBoxer werken met andere merken gezien Miboxer een eigen systeem heeft bedacht op het DALI-8 protocol.

Zie ook de productpagina’s van de MiBoxer DALI producten voor meer informatie.